Tudi v letošnjem letu smo v podjetju Aquasystems v sodelovanju z osnovnimi šolami organizirali družbeno odgovoren projekt »Varujmo svojo kapljico vode«, ki je namenjen aktivnemu in zabavnemu izobraževanju osnovnošolcev o tematikah povezanih s čiščenjem odpadnih voda. 

Kapljice, ki ste jih ustvarili v preteklih letih so vesele in nasmejane, ker tako lepo ravnate z njimi in bi ti rade delale družbo tudi v tvojem prostem času. Da ti ne bo dolgčas, si lahko natisneš katero od pobarvank ali s kapljicami igraš igro spomin.

Poišči pare skritih kapljic. Izreži sličice kapljic, jih na mizi obrni tako, da sličic ne vidiš in jih med seboj dobro premešaj. S prijatelji nato obračajte po eno kapljico in iščite pare. Zmaga tisti, ki odkrije največ parov. Uživajte v igranju in druženju.

VABILO K SODELOVANJU PRI PROJEKTU „Varuj svojo kapljico vode“

V podjetju Aquasystems smo tudi letos pripravili družbeno odgovoren projekt „Varuj svojo kapljico vode, ki je namenjen aktivnemu in zabavnemu izobraževanju osnovnošolcev o tematikah, povezanih s čiščenjem odpadnih voda.

K sodelovanju zato prijazno vabimo tudi vašo osnovno šolo.

SODELUJTE IN SVOJIM UČENCEM PONUDITE IZOBRAŽEVANJE S POMOČJO IGRE.

Nagradni natečaj deluje v okviru spletnega mesta www.aquasystems.si in je šolam dostopen v obliki zabavne aplikacije. Osnovnošolec lahko sodeluje v nagradnem natečaju le ob vnosu personalizirane kode, ki jo prejme vsaka šola, zato prosimo, da kodo zaupate svojim učencem.

KAJ BODO UČENCI V APLIKACIJI LAHKO POČELI?

Osnovnošolci bodo v začetku aplikacije spoznali in izdelali kapljico vode, ki jo bodo lahko oblekli, obuli in ji dodali številne zanimive dodatke. Oblikovane kapljice osnovnošolcev se bodo lahko znotraj aplikacije igrale, družile in pogovarjale. Da pa ne bi ostalo zgolj pri zabavi, smo v aplikacijo vključili tudi izobraževalni del, v katerem osnovnošolci skozi igre spoznavajo osnovne tematike o vodah in sproti odgovarjajo na vprašanja, katerih težavnost je pogojena z razredom, ki ga osnovnošolec obiskuje.

Novost letošnjega leta je igrica spomin in pobarvanke, ki so na voljo na spletni strani in si jih otroci lahko sami natisnejo.

  

V spletni aplikaciji bodo učitelji našli tudi navodila za sodelovanje pri praktični nalogi izdelava risbe ali plakata na temo »Pijem vodo iz pipe - Voda iz pipe. Že pri vas doma.«, ki zahteva dodatno znanje in spodbuja timsko delo, šoli pa prinese tudi dodatne točke v nagradnem natečaju. Skenirane datoteke praktičnih nalog pošljite na eletkronski naslov kapljica[at]aquasystems.si. Prejete prispevke bomo objavili na spletni strani www.aquasystems.si.

KDAJ SE BO NATEČAJ ZAKLJUČIL?

Nagradni natečaj se začne 22.3.2016 na Svetovni dan vode in se zaključi 11.4.2016. Tudi letos smo pripravili številne nagrade za sodelujoče z največ doseženimi točkami, od personaliziranih majic, kolesa in donacij za šole. Pravila nagradnega natečaja za dijake in šole so dostopna na strani www.aquasystem.si/kapljica. Aplikacija bo delovala tudi po zaključku akcije, zaradi česar jo boste lahko izkoristili tudi v izobraževalne namene.

Upamo, da se boste s svojo šolo akciji pridružili tudi letos in da boste v njej prepoznali simpatično, poučno in zabavno izobraževalno orodje.

S spoštovanjem,

Leon Lozar, direktor

Aquasystems d.o.o.